מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/03/2010 | 15:26 | מאת: רוי

שלום רב, אמא שלי בעברה חולת סרטן שד נתקפה בכאבים עזים בגב שבשלם ביצעה מיפוי עצמות. היום התקבלו התוצאות אשר דברו על קליטה מוגברת שהמשמעות שלה הינה שינויים ניווניים או משניים. רציתי לשאול, אמא שלי החלה בחצי שנה האחרונה בעצת רופאיה ללכת הרבה. אם יש סיכוי שישנו ניוון בגב שהוא תוצר של הליכה רבה. אציין כי גם התגלתה אצלה עקמת ברמה בינונית עד גבוהה. תודה

רוי, שינויים ניוונים הם תוצאה של הרבה שנים. הליכה הינה פעילות מומלצת מאוד שלרוב לא גורמת לפגיעה בגב התחתון. במידה ומדובר על עקמת ברמה גבוהה, כנראה קיימים שינויים יציבתיים כתוצאה מהעקמת, הבדל באורך רגליים, חולשת שרירים ועוד שהם הסיבה לכאב גב (ולא ההליכה....). ליקויי יציבה עלולים לגרום לכאב בזמן הליכה אך כמובן הליכה ועמידה לתפקוד בסיסי גם כן עלולה לגרום לכאב והגבלה. מומלץ לפנות לפיזיותרפיסט לאבחון יציבתי וטיפול. בנוסף, התאמת נעליים, מדרסים והגבהה במידת הצורך. בדיקת מעבדת הליכה נותנת אבחון מדויק לתבנית ההליכה והמלצות טיפול. מאמר: http://www.doctors.co.il/ar/5901/הליכה+ותנועה:+ואף+על+פי+כן+נוע+תנוע וכמובן להמשיך ללכת. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה