הליכה עם משקולות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/03/2010 | 10:58 | מאת: רותי

אני בת 57 והולכת כל בוקר במשך שעה.התחלתי אתההליכות לפני כ 17 שנים, ובשנה האחרונה אני הולכת עם משקולות (1 ק"ג)בחלק מהזמן. (עשרים דקות כל יום). שמנתי שהליכה עם משקולות עלולה להזיק לגב ולברכיים. האם זה נכון?

רותי שלום, לא מומלץ להשתמש במשקולות ידיים תוך כדי הליכה למרות המחשבה שזה מעלה את רמת הפעילות הגופנית ו/או שריפת קלוריות. משקולות עשויות להעלות את לחץ הדם ולהגביר את הסיכון לפגיעות גידים, שרירים ומפרקים. משקולות יכולות להאיט את מהירות ההליכה ולגרום לעייפות מיותרת. הידיים ינועו באיטיות והרגליים יגיבו בהתאם. אם המטרה היא לשרוף יותר קלוריות, המטרה תושג טוב יותר על ידי הליכה למרחקים ארוכים יותר, מהר יותר עם הנפה של הידיים ללא משקולות. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה