הליכה עם מקל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/01/2010 | 19:21 | מאת: ר.

שלום, עקב שחיקת סחוס במפרק ירך אני נעזרת במקל הליכה. האם זה מעשה נכון ואפשר להמשיך כך על פני שנים אחדות? (הכוונה להחליף מפרק בגיל מאוחר יותר, אני צעירה יחסית). תודה

שלום, הליכה עם מקל מיועדת לאנשים עם בעיות שיווי משקל, כאב, או הפחתת עומס מהרגל באופן זמני בלבד. הליכה עם מקל לא יפחית משמעותית את העומס מהמפרק. בנוסף הסיבה לשחיקה אינה רק עומס בלבד, לכן שכיח שחיקה חד צדדית למרות שמשתמשים בשתי הרגליים שווה. סיבות נוספות הם, לאחר טראומה למפרק, הבדל באורך רגליים, חולשת שרירים, הגבלה מפרקים. טיפול: פיזיותרפיה לשיפור טווחים וחיזוק, ופעילות ספורטיבית המשלבת הליכות ושחיה. גם הליכה ותרגול בתוך בריכה. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

23/01/2010 | 08:12 | מאת: ר.

אני עושה הכל במקביל כולל שחיה, כירופרקטיקה, חיזוק שרירים, נעלי אפוס - המקל מיועד להורדת הלחץ בנשיאת משקל. (מקור הבעיה הוא דפורמציה מילדות ברגל הזאת בלבד). השאלה היא אם בכל מקרה הליכה עם מקל במשך שנים יוצרת בעיה כלשהי ומהי הבעיה. תודה !

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה