נזקי ברכיים וגב תחתון כתוצאה מהליכה מתמשכת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/10/2009 | 17:43 | מאת: לירוי עלימה

שלום, אשמח לדעת האם הליכה על הליכון בחדר הכושר בריאה יותר (מבחינת שמירה על הברכיים והגב התחתון) מהליכה על רצפת הרחוב, או על דשא. מדובר בהליכה במהירות בינונית (5-8 קמ"ש) למשך 30-60 דק'. תודה, וחג שמח. :)

לירוי שלום, מחקרים עדיין לא הוכיחו יתרון להליכה על הליכון או להליכה על רצפה. לא הוכח קשר בין משטח ההליכה לסבירות לפציעות. היתרון של הליכון: 1.משטח בולם זעזוע (שניתן גם להשיג בהליכה על דשא או אדמה). 2.משטח יציב וישר לעומת הליכה בחוץ על מדרכה מרוצפת או דשא. אין תנועה פתאומית ועומס פתאומי על המפרקים (מכשולים בדרך), למרות שהדבר רצוי על מנת לשפר את השליטה השרירית, אך רצוי באופן מבוקר בלבד. העקרונות החשובים יותר להליכה יעילה ללא עומס יתר על מערכת המפרקים והשרירים/ גידים להליכה על הליכון והליכה בחוץ הינם: 1.נעליים מותאמות למבנה כף הרגל. 2.מדרסים במידת הצורך. 3.חיזוק שרירים חלשים ומתיחות שרירים/ גידים קצרים. 4.טכניקת הליכה נכונה!!! הליכה נעימה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה