כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/08/2009 | 09:44 | מאת: אתי

שלום אבא שלי סובל מכאבי רגליים כשמונה חודשיםזאת היתה רגל אחת לאחר מכן הוא התחיל לסבול גם מהרגל השניה בחודש האחרון החלה נפיחות (אני יציין שהוא אף פעם לא סבל מבעיות רגליים הוא היה עושה בכל יום הליכת ערב וכיום הוא לא מסוגל לצעוד כ-100 מטר בלי שהוא יתעייף)אני עוד יציין שהוא בן 65 הוא חולה סכרת,ולפני כ-8 שנים הוא ביצע ניתוח מעקפים הוא היה אצל מומחה כלי דם והוא אמר לו שהכל בסדר והוא לא רואה כלום לאחר ביצוע צילומים ברגליים ואולטרסאונד הכל היה תקין ואבי נשלח לקרדיולוג גם שם היה הכל בסדר והרופא אמר לו שאין קשר בין הלב לרגליים ושהכל בסדר אני עוד יציין שבתקופה האחרונה שהרגליים החלו לכאוב לו הוא נהיה יותר ויתר עייף והוא ישן יותר מהרגיל לכן אני מבקשת בבקשה תתנו לי תשובה או שתפנו אותי לפרופסור מומחה (אני יציין שהו עשה גם בדיקת דופלר והיה גם אצל הפנימאי שם נאמר לו שהכל בסדר)ממתינה לתשובתכם תודה תודה תודה

אתי שלום, חשוב להבין מתי הכאב מופיע. במנוחה או בזמן הליכה בלבד. כאב מנוחה יכול להיות כאב נוירופטי (על רקע סכרת). במידה והכאב מופיע בזמן הליכה, האבחנות העיקריות הן פגיעה בזרימת הדם בגפיים התחתונות או פגיעה עצבית ממקור עמוד שדרה תחתון. לכן, חשובה ביותר התמונה הקלינית. מומלץ להיבדק על ידי אורטופד. במידה ולא תהיה אבחנה, מומלץ לפנות לטיפולי פיזיותרפיה. בפיזיותרפיה, ניתן לבדוק מקור הסימפטומים – כלי דם, עצבי או שרירי. ואז להתחיל בטיפול סימפטומטי להפחית את הכאב ולשפר את יכולת ההליכה שלו. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה