פענוח אם אר איי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/08/2009 | 16:36 | מאת: דקל

אני שחקן כדורגל בעקבות תנועה סיבובית בברך היו כאבים והברך התנפחה עשיתי אם אר איי ובתוצאה היה רשום קרע של ה-ACL באזור האינסרציה הפרומלית. MCL,PCL ן-LCL שמורים. הארכת זמני הרפיה בלשד העצם במדור הלטרלי בפמור ובטיביה, מתאים לבצקת לשדית. כמות קטנה של נוזל בברך. קרע קטן בשול התחתון בגוף המניסקוס המדיאלי. ספק לקרע בקרן הקידמית של המניסקוס הלטרלי. והייתי אצל אורטופד מומחה בשם "רם ירון" והוא לא המליץ לי על ניתוח הוא אמר לחזק את הארבע ראשי ולהשתמש במגן ברך בזמן האימון זה קרה לפני 3 שבועות ואני עושה פיזוטרפיה כבר שבועיים ומחזק את השריר ורץ באימון רק שומר על כושר לא מתאמן עם הקבוצה רץ מסביב. ברצוני לדעת מה ההמצלצות שלך להמשך הדרך ואם אני ימשיך לחזק אני יוכל לחזור לשחק בקרוב... ושכחתי לציין שאין כאבים רבים ועיקר הכאבים זה בקיפול הברך.

דקל שלום, נראה לי שהאורטופד שלך צודק. חשוב המשך פיזיותרפיה: 1. לשמור על טווחים ישור וכיפוף. 2. חיזוק ושיפור השליטה השרירית כגון תרגול על פטריה ופיתה לשיפור היציבות של הברך בנשיאת משקל. חיזור שרירי השוק והאגן על מנת לתת יציבות לברך. חשוב תקופת שיקום של לפחות שלושה חודשים להשגת הטבה מלאה, טווחים מלאים ומניעת פציעות חוזרות בעתיד. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה