כאבים בשוק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2009 | 14:32 | מאת: נורית

ד"ר סאם שלום בני בן 14 משחק כדורגל בליגה לילדים. לפני כ9 חודשים החל להתלונן על כאבים בשוק ברגל אחת אח"כ גם בשניה. הכאב מופיעה בזמן אימון . וגם במישוש המקום . כמו כן במישוש ניתן לחוש בבליטה קטנה בצד העצם. בהמלצת אורטופוד הוריד פעילות , אך לאחר שלא עזר הפסיק פעילות מחודש אפריל. לאחרונה חזר לפעילות ותוך זמן קצר חזרו הכאבים. הוא נשלח למיפוי עצמות בכדי לבחון האם יש :שבר מאמץ /דלקת/ shin splints/. כמו כן הומלץ לו לעבור ניתוח: 8 plates לתיקון ציר מכאני . (בגלל וארוס מכאני 10 מעלות דו צדדי ממקור שוק מקורבת). שאלתי האם לא הגיוני להתחיל בטיפול שמרני יותר ??? ואם כן מהו??? האם טיפול תרופתי נוגד דלקת יכול לסיע??? תודה נורית

נורית שלום, ללא ספק הניתוח המוצע אינו ניתוח קל. ניתוח שמטרתו שינוי הציר הגרמי של הגפה התחתונה. בגיל 14, עדיין ניתן לראות שינוי בציר הגרמי של העצם. אין ספק שמומלץ להתחיל בטיפול שמרני: חיזוק שרירים לתיקון תיר התועה הדינאמי ככל האפשר, התאמת מדרסים ונעלים. לעומת זאת, במידה והעיוות הגרמי גדול מדי יש לשקול התערבות כירורגית (במיוחד שהטיפול השמרני לא מוצלח). חשוב לקבל חוות דעת מאורטופד ילדים! מומחה בתחום. מומלץ, המחלקה לאורטופדית ילדים בדנה. לאבחון ובדיקת האופציות לטיפול שמרני מומלץ בדיקת הליכה/ ריצה בתלת מימד. מאמר בנושא: http://www.doctors.co.il/ar/8209/חשיבות+השוויון+באורך+הרגליים בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה