כאבים באגן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/02/2009 | 21:19 | מאת: אוה

בעלי בן 62. שנתיים לאחר החלפת מפרק ירך שמאל. לפני כחמישה חודשים החלה צליעה וכאבים באגן שמאל. בדיקת MRI, CT, ניקור, מיפוי עצמות + גליום, הראו שאין שום ממצאים, ולמרות זאת כאבים עזים. לוקח תרופות משככות כולל MIR 2 ביום ולא חש הקלה. לפני כ-10 ימים החל כאב עז שאובחן שהוא ב'פוביס'. מה ניתן לעשות? יש לו תור למרפאת כאב בעוד כחודש וחצי, אולם סובל כאבי תופת. תודה על התשובה.

אוה שלום, מכיוון של הבדיקות תקינות, החשד הוא יציבה לא תקינה וצליעה שכנראה התחילה סביב החלפת מפרק הירך (לא ברורה סיבת ההחלפה בגיל 62). היום אנו מודעים להגבלה והליכה לא תקינה וא-סמיטרית גם לאחר החלפת מפרקים, מה שעשוי לגרום לכאבים. במידה ואין אבחון למקור, בדיקה במעבדת הליכה, יכולה לעזור באבחון המקור ומתן פרוטוקול טיפולי, המלצות לאביזרים אורטופדים כמו נעליים או הגבהות אשר מתקנים את ההליכה ומפחיתים את העומס. מכיוון שכרגע הוא כאוב מאוד מרפאת כאב יכולה לעזור, אך אני מאוד ממליץ שיתחיל בפיזיותרפיה. כך גם יטפלו בכאב וגם ינסו להבין את המקור המכאני לבעיה ולטפל בה כמו: הגבלה מפרקית, חולשה שירירית, הבדל באורך רגליים. מצרף לינקים למאמרים: http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים http://www.motke.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2913 בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה