אבקש תשובה לגבי נעלי אפוס - הפחתת כאבי ברכיים וגב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/10/2008 | 12:47 | מאת: ניצן

שנה טובה! האם נעלי אפוס שמפתחיהם טוענים כי הן "גורמות לגוף ללכת כמו שצריך" ובכך מפחיתות כאבים, יש בידיהן להוריד כאבי ברכיים, וכמו כן האם גם כאבי גב תחתון. כמו כן אילו מחקרים נעעשו בתחום, הן ע"י אפוס והן ע"י גןרם חוץ. בתודה מראש וגמר חתימה טובה, ניצן.

נעלי אפוס פותחו תוך מחשבה ביומכאנית נכונה אשר לא יושמה עד היום בהליכה.המנגנון החזק ביותר בנעלי אפוס הוא תרגול השליטה השרירית עצבית (שליטה מוטורית). התרגול מבוצע בזמן התפקוד היומיומי תוך כדי הליכה ועמידה. תרגול מסוג זה מיושם בטיפולי פיזיותרפיה באמצעות תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פטריה) אך במצב סטטי של עמידה בלבד. במידה והבעיה הינה חולשת שרירים ופגיעה בשליטה הנוירומוטורית, השימוש בנעלי אפוס יכול בהחלט לעזור. חשוב לשלב טיפולי פיזיותרפיה במיוחד אם קיימת הגבלה תנועתית מפרקית. לגבי הפחתת הכאבים, שיפור השליטה המוטורית והתחושה העמוקה גם יביא להפחתת הכאבים. בנוסף, באפוס טוענים כי ניתן על ידי שינוי מיקום הכדורים להפחית עומסים על איזורים מסוימים במפרק. למיטב ידיעתי לא פורסם מחקר בנושא. לא ידוע לי מחקר או אופן ההשפעה על כאב גב תחתון ובאיזה אבחנות הם מטפלים. ישנו צוות מקצועי באפוס שאפשר להתיעץ איתו (אולי ללא עלות). בנוגע לתיקון תבנית הליכה. שוב המחקר על נעלי אפוס בחיתוליו. המסקנות עד היום בעיקר מבוססות על הסתכלויות קליניות. במידה וקיימת פגיעה כלשהי התרגול בנעלי אפוס יכול לטפל בפגיעה וכך יביא לתפקוד יותר טוב. במידה והמטרה היא שיפור טכניקת הליכה בלבד יש לתרגל על הליכון בזמן הנחיות לתיקון סטיות הליכה על ידי פיזיותרפיסט. בכל מקרה אפשר לפנות לצוות המקצועי באפוס ליעוץ בנושא ומידע לגבי מחקרים שנערכו על ידם או על ידי מקור חיצוני. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה