כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/05/2008 | 17:10 | מאת: שמואל

אני בן 58, סובל מכאבי ברכיים מזה שנים רבות ואובחנתי כסובל משחיקת סחוסים . עברתי טיפולים שונים ומשונים החל מכדורים, פיזיוטרפיה, וכלה בזריקות. לאחרונה האורטופד שלי הציע לי ניתוח להחלפת ברך. האם יש דרכים נוספות לטיפול? אעשה הכל כדי להמנע מהניתוח!!

שמואל שלום, אין ספק שגיל 58 הוא גיל צעיר מדי על מנת לעבור ניתוח להחלפת מפרק. אני מסכים איתך לחלוטין שיש לעשות את הכל על מנת להימנע מניתוח או לפחות לדחות את זה לעוד 10 שנים (תלוי במידת וחומרת השינויים הארטריטים במפרק). חשוב לאבחן את מקור הכאב. ברור שמקור הכאב הוא מפרק הברך, אך מפרק הברך מורכב משני חלקים: בין עצם הירך לשוק, ומפרק הפיקה. חשוב לבצע אבחנה מבדלת. חשוב לזהות מרכיבים נוספים שגורמים לעומס מוגבר כתוצאה ממנח מכאני לא תקין כמו הבדל באורך רגליים או מנח כפות הרגליים (לדוגמא קריסה פנימית של כפות הרגליים שמפרה את איזון העומסים על הברך). את זה ניתן לאבחן בבדיקת מעבדת הליכה אשר תוכל לספק לך פרוטוקול טיפולי והתאמת מדרסים במידת הצורך. לגבי שיטות טיפול. שיטה חדשנית שמתייחסת לתיקון הביומכאני של מפרק הברך הכוללת הפחת העומס על ידי תיקון תנועת המפרק הלקויה (לדוגמא זווית O או X של הברכיים), תוך חיזוק ושיפור השליטה השרירית סביב הברך, הינה שיטת אפוס- apos. על פי הנתונים של החברה ומחקר שנערך באסף הרופא, התוצאות מראות הטבה משמעותית לסובלים משינויים ארטריטים של הברכיים. מדובר ביחידה שמורכבת לנעל אשר משפיעה על תנועתו ומיקומו של מפרק הברך. היחידה בנויה משני חצאי כדור כך שהיא גורמת "להליכה לא יציבה" אשר דורשת עבודה מאומצת של השרירים בזמן הליכה. מידת ההתאמה שלך תלוי בבדיקה שלהם. באפוס צוות מקצועי שלאחר בדיקה יוכל לקבוע את התאמתך ולהמליץ על הטיפול המתאים. ושוב, תעשה את הכל על מנת להימנע מניתוח בגיל 58. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה