כאבים בברך למרות תקינות של MRI

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/01/2008 | 20:58 | מאת: חייל בן 20

שלום! לפני כ-5 שנים נפצעתי בתאונת דרכים וב-MRI אובחנה לי בעיה של "כונדרמולציה מוגברת בחלק הקדמי של ה-LFC", עברתי ארטרוסקופיה ונפתרה הבעיה. אני חייל לוחם ביחידה קרבית ובצבא חזרו הכאבים, לאחר שנה של סבל אישרו לי MRI, בבדיקה הכל יצא תקין: "הבדיקה בוצעה בסדרות קורונליות T1,T2 fat sat, סגיטליות PD, T2 fat sat, ואקסיאליות T2 fat sat. בוצעה השוואה לבדיקת MRI מאוגוסט 2002. המניסקוסים מראים אות וצורה רגילים. הרצועות הצולבות (ACL, PCL), הקולטרליות (LCL, MCL), גידי הקוודריספס והפתלה מראים אות ועובי רגילים. אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. אין ציסטה על שם בייקר. לא הודגם פגם סחוסי בפתלה וברוכליאה. הפגם האוסטאוכונדרלי שנראה היה בטרוכליאה הלטרלית בבדיקה הקודמת לא נראה כעת ואין לראות בברור גוף תוך מפרקי. לא הודגמה בצקת בלשד העצם. גידי הקוואדריספס והפתלה מראים אות ועובי רגילים. לסיכום: ללא עדות קרע במניסקוסים או ברצועות. ללא עדות ל-OCD." הכאבים בלתי נסבלים. מה עוד אפשר לעשות?

חייל שלום, המקור של כאב לא תמיד, ובעצם בשכיחות גבוהה, לא נמצא בבידקות עזר/ הדמיה. הדמית MRI מאפשרת זיהוי רקמות פגועות, גם רקמות רכות וגם גרמיות. מכיוון שהממצאים תקינים, האבחנה נעשית על פי אנמנזה (היסטוריה של כאבים או סימפטומים) ומבחנים קלינים. המקור לכאב שלך יכול להיות כתוצאה מפגיעה תוך מפרקית של הברך או של מפרק הפיקה (לא חייב להיות ממצא כלשהו ב- MRI), שליטה שרירית לקויה שפוגעת בשליטה לתנועה תקינה של הברך, עומס יתר בגלל חוסר איזון שרירי, חוסר יציבות של המפרק ועוד.... כמובן אי אפשר לשלול כאב המוקרן מעמוד השדרה. יש להיבדק על ידי אורטופד או פיזיותרפיסט המומחה בתחום. על פי הממצאים יש לתכנן את הטיפול. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה