נכות לחולת CMT1

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/07/2007 | 15:43 | מאת: בובי

שלום רב, לאחותי יש מחלת עצבים הנקראת CMT (שארקו-מאריי טוט) וקשה לה ללכת, בין השאר. אנו מעוניינות להשיג לה תו חניה למען הקלה על סבלה, האם אתה חושב שניתן לקבל אחוזי נכות מעל 60% בשל מחלה זו? תודה רבה בובי

בובי שלום, הנושא חורג מתחום מומחיותי. למיטב ידיעתי השגת אישור תו חניה נכה הינה ע"י הגשת בקשה לביטוח הלאומי ואישורה על ידם. במקרה של CMT עם דפורמציה מתקדמת והגבלה בתנועות מפרקיות ניתן להגיע עד ל- 30% נכות. כאשר מדובר בשתי הרגליים יחושב שקלול (ולא בהכרח תתקבל כפילות). הנני מציע לפנות לביטוח הלאומי לבירור העניין. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה