מפרקים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

24/09/2007 | 09:43 | מאת: נטלי

שלום, אני בת 34. ב-3 שנים האחרונות יש לי מדי כמה חודשים כאבים בכל הכגוף (בפרקים / עצמות) , מתחיל באיבר אחד ומתפשט... (ידים , רגליים, כתפיים וצוואר). מטופלת באטופן. לא נמצא בבדיקות משהו מיוחד... (לפעמים CPR מעט גבוה). היתה תקופה שהייתי מתעוררת בלילה עם כאבים במפרק הירך. היום יש לי את אותם הכאבים ובאותו מקום במעבר מישיבה לעמידה (כשמתחילים ללכת לאחר ישיבה). האטופן לא משפיע והרופא המליץ לי לקנות חומר בקופ"ח עם מרשם כמובן (ממשפחת הסטרואידים) ובהרדמה מקומית הוא יזריק לי, עדיין לא החלטתי אם להסכים. 1. האם יש פתרונות אחרים לדעתך? 2. האם אני יכולה להמשיך לעסוק בספורט (לצעוד, פילאטיס, יוגה, אירובי - שעה ביום). תודה מראש, נטלי

נטלי שלום, במצבי האלו חייבים אבחנה מדויקת. קודם כל יש לאבחן את מקור הכאב בכל הגוף, במיוחד בגיל כל כך צעיר. בכאבים מהסוג הזה מומלץ להתיעץ עם רוימטולוג. לגבי הכאב במפרק הירך; שוב, הזרקת סטרואידים ללא אבחנה בגילך, אינו טיפול הבחירה (אלא אם הרופא שלך אבחן ממצא כלשהו וטיפול שמרני נכשל). לכן, אני ממליץ לאבחן את מקור הכאב במפרק הירך. לא להסתפק בהגדרה של כאב בלבד. אפשר לעבור אבחון אצל אורטופד, פיזיותרפיסט או מעבדת הליכה. רק לאחר אבחון אפשר לתכנן טיפול. כמובן, להתחיל בטיפול שמרני. רק במידה וטיפול שמרני לא יעזור יש לנסות אופציה טיפולית אחרת (זריקות). בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה