מדרסים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/10/2013 | 00:04 | מאת: חיים

שלום איבחנו אצלי פלטפוס קל והמליצו לי על מדרסים תפקודיים, למרות שאיני סובל מכאבים מיוחדים בכף הרגל, מקסימום התעייפות כף הרגל לאחר הליכה מאומצת או עמידה לזמן ארוך. אני משתמש במדרסים אלו במשך 5 השנים האחרונות. המדרסים כשלעצמם נוחים, אך קשה לי מאוד למצוא נעליים שנוח לי עם המדרסים (מדובר בנעלים גבוהות או נעלי ספורט). בנוסף יש לי נקעים חוזרים באחד הרגליים (לרוב, הנקעים לא רציניים, אני יכול לחזור ללכת בצורה כמעט רגילה תוך מספר דקות.) ויש לי חשד שזה נגרם כתוצאה מהמדרסים. השאלה היא - האם יש פיתרון לנוחות המדרסים בנעליים? אולי מדרסים מסוג אחר? ואם יכול להיות שקיים קשר בין הנקעים למדרסים? ואם כן מה כדי לעשות? בתודה מראש.

חיים שלום קיים זמן הסתגלות של מדרס בערך שלושה שבועות. מעבר לזה, אם לא נוח כנראה שלא מתאים. מדרס חייב לשבת באופן מדוייק ובהתאמה מלאה לכף הרגל. הוא אמור להכנס לנעל

אני ממשיך, הוא אמור להכנס לנעל ספורט ונעל סגורה טובה. נקעים בקרסול נובעים מגמישות יתר ולרוב זו תיהיה הבעיה והיא ניתנת לטיפול. במידה ומדרסים ונעליים לא נוחות בנוסף לנטייה לנקעים אזי השילוב אכן בעייתי וצריך לפתור אותו. יתכן וזהו זמן מתאים ללכת להתאמה חוזרת. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה