כאבים בירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/08/2013 | 21:20 | מאת: אלי

ד"ר שלום זה כחודש אני סובל מכאבים מאד חזקים בירך הקדמי ותחושת זרמים בברך. ציצ\לומי הרנטגן לא הצביעו על ממצא משמעותי. אני בן 60 כבד משקל. רופא אורטופד שבדק אותי משער שמדובר בלחץ על העצב lfcn ושלח אותי לבדיקת אי אם גי. בהנחה שמדובר אכן בבעייה עצבית האם האי אם גי אכן יאמת את האבחנה הזו. מה הפתרון כמובן מלבד הרזייה ? תודה

אלי שלום הבדיקה המוצעת תאמת לחץ על העצב בתנאי שהינו משמעותי. חשוב לדעת שזוהי בדיקה לא מאד נעימה. החשיבות של הבדיקה לא מאד עקרונית . הסמפטומים שעליהם אתה מתלונן דורשים בדיקה קלינית יסודית של פיזיותרפיסט שינסה להבין מה מקור הכאב ויתאים טיפול שמרני של הורדת כאב, ומתיחות למשל שיתכן מאד ותעזור. כדאי לגשת לטיפול שמרני לפני שמבצעים עוד בדיקות כואבות ומיותרות בייחוד אם אין סימנים נוירולוגים כגון חולשה או בעיות תחושה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה