שחיקת סחוס מפרק ירך שמאל _ פוליו

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/08/2013 | 23:31 | מאת: סאמי

שלום רב מר סאם 1-אני בן 58 משקל 74 קילו יש לי שיתוק ילדים חלקי בגפה השמאלית ( לצורך קצבת פוליו ביטוח לאומי נקבעו לי אחוז 50% ) רגל שמאל קצרה ב3 ס"מ מהרגל הימנית, אבל הדבר לא מונע ממני לתפקד בתור מנהל בית ספר. 2-בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים במפרק ירך שמאל( שיתוק הילדים באותו צד).הכאבים מתגברים בעמידה ובמאמץ וכמעט נעלמים במנוחה. 3-צילום הרנטגן לא הראה שום פגם. 4-האורטופד שבדק אותי ופענח את צילום הרנטגן טען שיש חספוס והתחלה של שחיקת סחוס במפרק ירך שמאל. נתן לי תוסף מזון בשם גלוקוזמין 1500 מ"ג פעם ביום .יש לציין , שיש הקלה בכאב. 5-לפני כמה ימים התחלתי להרגיש כאבים קלים גם בירך ימין. 6-שאלות: 1. האם המצב בלתי הפיך? האם הסחוס ימשיך להישחק? 2.איך אפשר לעצור את התהליך ? האם תספיק פיזיוטרפיה, תוספי מזון ומנוחה לשמר את הסחוס? 3. האם עם הזמן המצב ידרדר ואגיע לניתוח? 4. לפי הספרות הרפואית, כמה זמן אמור סחוס שמתחיל להישחק, יגיע למצב של שחיקה טוטלית? 5. האם שיתוק הילדים שאני סובל, ממריץ את השחיקה של הסחוס? 6. האם תוכל ,מר חמיס ,לעזור לי בהפחתת הכאבים ובהעלמתם דרך ניתוח ההליכה והתנועה הפגומה שלי ( יש לציין שאני משתמש בנעל רגילה כל השנים)ותציע דרכים לפתרון הבעיה?? תודה מקרב לב

שלום לך שחיקת סחוס הינה תופעה שיכולה להתרחש גם אצל אנשים בריאים לגמרי ואפילו אצל ספורטאים. שחיקה היא בעצם תוצאה לרוב של ביו מכניקה לקויה ותנועות חוזרניות . אין לדעת אם היא תהייה טוטאלית או לא ואין זה משנה כי הטיפול יתייחס לסימפטומים. זאת אומרת אם הכאב ימשיך ויפריע לתפקוד היומיומי לבסוף יציעו לך החלפת מפרק. על כן אני ממליץ בחום על בדיקת הליכה יסודית שבסופה המלצות לשיפור הביו ומכניקה הלקויה ולאיזון האסימטריה. ייתכן וההליכה הלא סימטרית לאורך זמן וחוסר האיזון גורמים לכאב בירך ודווקא לשחיקה הקלה שנראתה בצילום כלל אין קשר. מפנה אותך בחום לבדיקה בהצלחה סאם www.imacs.co.il

17/08/2013 | 00:38 | מאת: סאמי

תודה רבה מקרב לב, מר חמיס , ברשותך מספר טלפון או כתובת להגעה לבדיקה? סאמי

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה