ישיבה בברכיים כפפות לאחור

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/11/2018 | 08:08 | מאת: סי.ג'יי

אני מתרגלת יוגה ואני מתלבטת האם הישיבה טובה לברכיים - ישיבה על הרצפה והברכיים כפפות ומשוכות לאחור לצידי הישבן. האם ישיבה בצורה שכזאת מזיקה לברכיים ולרצועות?

שלום רב, לרוב נוטים לא להמליץ על ישיבה זו בגילאים הצעירים על מנת לא לפתח גמישות יתר באורך הרצועות הצידיות של הברך. בגיל בוגר, כל ספורט שעושים בתדירויות גבוהות משלב תנועות חוזרניות אשר עשויות לגרום לפציעות ספורט שונות. אין זה הכרח. על כן, חשוב להאזין לגוף ולמכאובים שלו. לדעת כמה לבצע, מתי לנוח ומתי ממש להפסיק. במידה והינך ממש מוטרד, ניתן לפנות לפיזיותרפיסט ולהיבדק. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה