ירך שמאל.

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/05/2013 | 18:48 | מאת: שי

סאם שלום רב חולה דלקת מפרקים שגרונית. מטופל באקטמרה. בדיקות דם תקינות. לאחרונה ביצעתי צילומי רנטגן. ובבדיקה של הראומטולוגים בבני ציון רשום "OA של ירך שמאל עם סקלרוזיס, הצרות המרווח, אוסטאופיט." חש אני בזמן הליכה כאבים חדים וחודרניים באיזור ירך שמאל. האם יש דרכי טיפול? איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות ואיזו לא? אשמח לתשובה שי

שי שלום המידע שמסרת אינו מספיק על מנת להמליץ על טיפול חוץ מאשר לומר שתמיד כדאי לטפל שמרנית בפיזיותרפיה דבר ראשון ולהמשיך להיות פעיל גופנית. השאלה הנשאלת היא איזה סוג של פעילות ובאיזה עצימות וזה תלוי בסימנים ובסימפטומים שלך. יש טיפול בפיזיותרפיה במצבך וצריך לבדוק אותך קלינית כדי להחליט מהו. בכל מקרה צריך לבצע תנועתיות של המפרק "לנקות" אותו בטווח כדי לא ליצור בעיות בלתי הפיכות בעתיד כגון הגבלה בטווחים שישפיעו על ההליכה. גש לפיזיותרפיסט טוב והתייעץ. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה