2 שאלות למהל הפורום

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

15/12/2012 | 01:50 | מאת: שבי2

אומרים שיש קשר ישיר בין מניעת פציעות לבין יכולת ההתאוששות של הגוף, אשמח לשמוע דעתך על מערך ההתאוששות שלי. אני בן 22:מתאמן בקבוצת כדורגל 4 פעמים בשבוע, משחק אחד בשבוע,ו2 אימוני חיזוק בחדר הכושר. מערך ההתאוששות: ריצת שחרור קלה פלוס דגש על מתיחות סטאטיות טובות לכל שרירי הרגליים. לאחר מכן שאני מגיע הביתה נכנס למקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין (על מנת לגרום להתאוששות טובה יותר) למשך 7-8 דק(אחרי משחק מקלחת של מים קרים בלבד).כמובן שלאוכל יש חשיבות רבה אז אני אוכל כמה שיותר טוב ושותה הרבה מים. לוקח 520 מ"ג מגנזיום של מגנוקס לפני השינה, וכמה שיותר שעות שינה. אני יודע שהמדד הכי טוב זה לראות אני מתאושש טוב, אבל קשה לי להשוות את מערך ההתאוששות שלי לשאר השחקנים בקבוצה כי נראה לי שגם הם מתאוששים טוב. 2.עד עכשיו חשבתי שחיזוק שרירי היציבה על בוסו עם ובלי נעליים, עם עיניים פתוחות, עם עיניים סגורות על רגל אחת מונע פציעות רק של שרירי הקרסול, אבל קראתי מאמר של פיזיו שאומר שזה יכול למנוע גם פציעת קרסול אבל גם פציעת ברכיים.תוכל להסביר לי איך? והאם אימון על בוסו על רגל אחת יכול לשפר יכולות ספורטיביות או רק למנוע פציעות. תודה רבה

שלום כיוון שאין לך תלונות ואינך סימפטומטי נראה כי אכן מערך ההתאוששות שלך תקין. הינך מבצע את מה שצריך ומתאים לך. מבחינת התרגול על הבוסו , אכן הוא משפיע על כל הגפה התחתונה כולל עמוד שדרה מותני וזה בגלל שהתרגול נעשה בנשיאת משקל בשרשרת קינמטית סגורה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה