כנראה פיריפורמיס סינדרום

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/09/2012 | 16:58 | מאת: אסף

שלום,כבר שבוע וחצי שאני סובל מכאבים בצד שמאל בישבן ולאורך כל הרגל וגם טיפה בגב התחתון. הכאבים באים בעיקר בעת הליכה או מאמץ (סחיבת משהו בעל משקל) או מכות על העקב..כלומר,אני לא מסוגל לקפוץ על הרגל השמאלית. בהתחלה חקרתי קצת ברשת וראיתי שכנראה אני לוקה בתסמונת פיריפורמיס. אחרי שראיתי ששבוע ואין עדיין שיפור משמעותי החלטתי ללכת להיבדק אצל רופא דרך קופת חולים. הוא בדק אותי בדיקת רפלקסים וכאבים שגרתית ולבסוף אמר לי שעלי פשוט לנוח וגם רשם לי תרופה אנטי דלקתית ETOPAN 600MG . לא שאני מזלזל,אבל ממה שקראתי באינטרנט,רק מנוחה לא מספיקה כדי להעלים את התופעה ואני גם תוהה אם רצוי לקחת את התרופה שהרופא רשם לי,הרי אם זה נגרם כתוצאה מלחץ על איזשהו שריר או עצב אז מה התרופה יכולה לעזור? הייתי רוצה לקבל עוד חוות דעת בנושא. אשמח לכל תגובה אפשרית. אני רק רוצה לציין שאני רץ באופן קבוע ובצורה די אינטנסיבית 4 פעמים בשבוע. תודה!

שלום אסף, ישנם מספר מקורות אפשריים לכאב שהינך סובל ממנו- גב תחתון, אגן, ירך ממקור דיסקוגני, שרירי, מפרקי או עצבי.על מנת להבין את המקור יש צורך באבחון מסודר שכולל בדיקה קלינית יסודית. אחת האופציות היא אכן פיריפורמיס שניתן לבדוק ע"י מבחן מתיחה של השריר. התרופה שקיבלת הינה אנטי דלקתית והיא תעזור אך ורק אם אכן יש תמונה של דלקת בלי קשר למקור הכאב. עלייך ללא ספק לשלב טיפול המטפל במקור הבעיה ועל כן רצוי לפנות לפיזיותרפיה. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה