כאבי גב תחתון כולל תשובות C.T

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

14/10/2015 | 19:18 | מאת: עידן

טומוגרפיה ממוחשבת CT ססיות C.T עמוד שדרה מותני,ללא חומר ניגוד תאור הבדיקה והממצאים: טומוגרפי ממוחשבת של עמוד השדרה גבי מגובה D1-S3 עם שחזורים קורונליים וסיגטליים ממצאים: קוטר תעלת השדרה תקין. סחוס הדיסק הבין חולייתי הודגם בצורה תקינה:אין עדות לבקע הדיסק. השמן האפידורלי והליגמנטה פלבה תקינים. הפורמינה הנוירוליות ושורשי העצבים משני הצדדים בגדר הנורמה. הודגמו בקעים על שם שמורל במספר גופי החוליות בגובה D11-L5. בגוף החוליה D12 ובגוף החוליה L4 הודגם חוסר חיבור של אפופיזה עליונה- וריאנט היתפתחותי. פרט לכך,גובה גופי החוליות בגדר הנורמה. עקמת בצורת S. באזורים שנכללו לסריקה,ציור ראתי תקין לסיכום: כמתואר הלכתי עם זה לאורטפד והוא אמר לי שאין לי כלום ושלח אותי לפיזיותרפיה ובדף הזה בממצאים קלינים רשם לי 19.7.2015 צ.ע"ש-רושם של קומפרסיה D11 12.10.2015:C.T ע"ש D1-S3-ללא ממצא חריג אני עכשיו שואל אם זה הגיוני?למה כואב לי בגלל כלום?איך זה הגיוני?יש ימים שזה כאבים די חזקים, יש לציין שזה אוטופד שאני לא סומך עליו בכלל (פעם במקרה אחר עם בעיה ברגל שלח אותי לניתוח וכשהגעתי לבית חולים לניתוח הרופא שם צחק עלי ,שום ניתוח לא עשיתי ועד היום הכול בסדר ברגל הזאת )

"כלום" זו דרך קצת פשטנית להגיד לך שכל הממצאים מראים שינויים התפתחותיים שונים בדיסק עם שוני במבנה שלו - אלו ממצאים שיכולים לגרום לכאב אבל אינם מסוכנים ואינם מדאיגים פיזיותרפיה זה טיפול מצוין במצב כזה אום אין הטבה - כדאי להועץ שוב במומחה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה