כאבי גב מתמשכים כבר מספר שנים, עם כאב מוגבר באזור חוליות מסוימות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

08/05/2017 | 22:51 | מאת: דותן

שלום לכולם, שמי דותן, בן 25. בשנים האחרונות התחלתי לסבול מכאבי גב חזקים. אני סובל מכאבי גב כאלה ואחרים כבר מתקופת התיכון, אך בשנתיים-שלוש האחרונות חלה ההחמרה המתוארת: ברוב הימים, הכאבים מופיעים בדרגה קלה-בינונית. ישנם ימים, לא מעטים, בהם הכאב מתגבר לרמה חמורה, ומאלץ אותי לעיתים להפסיק כל פעילות (לאו דווקא פעילות גופנית). כל התופעות אשר יפורטו, מתקיימות בשני סוגי "הימים", בכל מנח וללא קשר לאופי הפעילות, כאשר ההבדל היחידי הוא בעוצמה. בגב העליון ישנו כאב אשר בדרך מתחיל בשתיים-שלוש חוליות ספציפיות, אשר רגישות למגע גם כשלא כואב, או כשפחות כואב, והן מגיעות לכאבים חזקים מאוד. התחושה היא כי רוב הכאבים באיזור הגב העליון מתפשטים מהן הצידה ולמטה. הכאבים כוללים: גירודים, זרמים, תחושת חום, דקירות, אבל בגדול – כאב. בגב התחתון, גם כן ישנם כאבים, אם כי הכאבים האלה יותר מזכירים כאבים של "כאב גב סטנדרטי של סוף יום עבודה", ופחות משהו ספציפי. לעיתים אני מרגיש שהכאבים כמעט ומשלימים סיבוב ומגיעים לצידי הבטן. בנוסף, בעת הטיית הגוף אחורה, מופיעים כאבים ודקירות באמצע הגב. מספר נושאים נוספים: 1. לעיתים, בעת התיישרות או התכופפות, מופיעה פתאום דקירה חדה באמצע הגב 2. הכאבים מתגברים בעמידה ממושכת, אך לא תמיד משתפרים בשינוי מצב. בכלל, בעמידה ממושכת, אני לעיתים מרגיש גם כאבים גם בברכים וברגליים, לתחושתי בעצמות, אך אינני יודע לקבוע... 3. לעיתים אני מרגיש גם מין תחושה של "נוזל/זרמים שעולים ויורדים" באמצע הגב, מלמעלה למטה ולהפך. התופעה מתגברת בימים בהם הגב כואב יותר. 4. מעבר מישיבה לשכיבה, מעמידה לישיבה, וכל שינוי אחר, בדרך כלל לא משנה יותר מדי. הייתי אצל מספר אורתופדים, עשיתי CT ושלל צילומים, אך בגדול נאמר לי שהכל תקין: גם הבדיקות וגם ההדמיות. עקב קרוהן קל (ללא תרופות כבר כמה שנים), גם יצא לבקר אצל ראומטולוג, שקבע שאין לי דלקת פרקים. עם זאת, הכאבים האלה רק הולכים ומתגברים, ויש לי יותר ימים בהם כואב לי, מאשר ימים בהם לא קיים כאב, או שקיים כאב קל. אני מודה שטרם ניסיתי פתרונות כגון שחייה ופילאטיס (לא פוסל בכלל, אך טרם ביצעתי). בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתכם, עצתכם, וכל דבר בסגנון. תודה רבה, דותן.

דעתי שאי אפשר להגזים בחשיבות פיעלות גופנית וחשוב ללכת בכיוון זה מעבר לזה אין מה לצפות לפתרון בעיה מורכבת יחיסית בעזרת פניה לפורום בלי לבדקיה בלי עיון בצילומים וכו ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-74788

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה