ניתוח לייזר לשיפור הראייה בגיל 40 פלוס

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

26/11/2016 | 18:52 | מאת: עדי

שלום, אני בת 41 וחצי מס' המשקפיים 2.5 בשתי העיניים לרחוק. אני שוקלת לעשות ניתוח לייזר לשיפור הראייה. עשיתי בשבוע שעבר את הבדיקה ונמצאתי מתאימה. ניתנו לי שתי אפשרויות:האחת לעשות את הניתוח בשתי העיניים ולראות בשתיהן שש שש והשנייה,לנתח עין אחת שתראה שש שש ובשנייה להשאיר מס' קטן. נאמר לי שזה בגלל העניין של הראייה לקרוב שמשתנה בגילאים האלה. רציתי להבין מה ההגיון שעומר מאחורי הניתוח הזה. האם העין המנותחת נפגעת בגלל הניתוח לראייה לקרוב וזו הסיבה שמשאירים מס' נמוך בעין השנייה? אם הראייה מקרוב נפגעת בכל מקרה בשתי העיניים,למה לא לנתח את שתיהן לאותו המס'? רציתי להבין מה ההגיון שעומד מאחורי הניתוח הזה? אשמח אם תשיבו לי. תודה

שלום רב אני בדרכ מעדיף לערוך את ההסבר הזה פנים מול פנים אבל אנסה להשיב בכל זאת: הדבר שהוצע לך נקרא מונוויזיין והכוונה לכוון עין אחת למרחק ואת השנייה להשאיר עם קוצר ראיה קל שידחה את הצורך במשקפי קריאה כל אדם שראייתו למרחק טובה בשלב מסויםיהיה זקוק למשקפי קריאה . אצל רוב האנשים זה קורה בגיל 40-50. אם 2 העיניים יתוקנו לרחוק יעלה צורך במשקפי קריאה די מהר אך אם יושאר מספר קטן לקרוב זה ידחה את הצורך במשקפי קריאה זה בגדול ההיגיון עליו שאלת 2 האופציות טובות ולכל דבר יתרונות וחסרונות ולכן אני נוהג לדון בכך עם המטופלים שלי טרם החלטה סופית וגם לך אני מציע לדון בכך עם המנתח שלך. בברכה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה