אפשרויות תיקון הראייה לאחר כיב קשה בקרנית מעדשות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

05/07/2008 | 15:57 | מאת: אורחת

לפני חודש קיבלתי כיב בקרנית מהעדשה ואני מטופלת באנטיביוטיקה וסטרואידים. הרופאים אומרים שתשאר לי צלקת שבעוד כמה חודשים אוכל אולי להסירה בניתוח לשיפור המספר בעין ולליטוש הצלקת. כעת יש לי עכירות בעין אך אני רואה למרחוק פחות או יותר כמו שראיתי אז. אלא שאיני רואה מקרוב, אלא רק במרחק 10 ס"מ מהעין. שאלתי היא, בהנחה שהשינוי בראייה התרחש דווקא בראייה מקרוב, האם תיקון בלייזר יהיה רלוונטי ואם לא כן, מה הפתרונות המוצעים, אם ישנם כאלה.

06/07/2008 | 14:38 | מאת: ד"ר יוסף דוייב

שלום רב, יש אפשרות להסיר צלקת מהקרנית ללא שינוי במספר (PTK). במידה ואת סובלת מקוצר ראייה ישנה אפשרות לשילוב בין הסרת הצלקת לבין הסרת משקפיים, כפוף כמובן לבדיקת ההתאמה שתעברי. בברכה, ד"ר יוסף דוייב

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה