קראטוקונוס ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

04/03/2008 | 23:26 | מאת: שחר כהן

שלום, אני כותב שורות אלו בשל העובדה שאינני רואה 6/6 (כמה מפתיע...) ויש סוגייה מסויימת שדורשת חוות דעת אובייקטיבית נוספת, לאחר כשלוש שנים בהן אני מרכיב משקפיים החלטתי לעשות בדיקה אצל רופאת עיניים (אורפז-ר"ג) שגם שלחה אותי לאיבחון במכון עיניים בבי"ח איכילוב, תוצאות הבדיקה הראו שיש התחלה של קוראטוקונוס בעיין שמאל, שהצילינדר גדל (לעומת הפעם האחרונה שנבדקתי) ושיש צורך בעדשות מגע (רצויי קשות) ושבקופ"ח מכבי בה אני חבר ויש לי מכבי זהב-יש החזר של 80% ניגשתי ונבדקתי אצל אחד המומחים ששייך ל"מכבי ממבט ראשון" והחלטנו לעשות עדשות מגע רכות (מעט יותר יקר אבל יותר נח) נבדקתי וקיבלתי כעבור מס' ימים את העדשות-העדשות לא התאימו וראיתי לא ברור (אפילו גרוע יותר מאשר במשקפיים שקניתי לפני כשנתיים), עם העדשות ביצעתי בדיקה ותיקון והן נשלחו חזרה לספק עם שינויים קלים על מנת שיתאימו לי והעדשות הגיעו כעבור מס' ימים ושוב לא התאימו (היה שיפול קל אך בצפייה בטלוויזיה/מחשב לא ראיתי טוב) עשינו שוב את אותה בדיקה ותיקון ושוב יש שיפור קל אך עדיין לא מושלם... האם כדאי להמשיך ולנסות ולנסות עד לתוצאה המושלמת ? האם ייתכן כי לא אגיע לתוצאה מושלמת בעזרת עדשות ? האם בכלל כל זה הגיוני או שאני מקרה חריג ויחיד במינו או אולי לא מתאימות לי בכלל עדשות... תודה רבה !

שחר שלום רב, המקרה אינו חריג. ישנן דרגות חומרה שונות לקרטוקונוס ומתוך הדברים שכתבת,ניתן להניח שאתה שייך לחומרה הקלה יחסית. אם הראייה עם משקפיים טובה יותר הייתי ממליץ להשאר עם משקפיים. לא תמיד העדשות נותנות פתרון מקסימלי. בברכה, ד"ר אורי מלר

08/03/2008 | 14:34 | מאת: שחר כהן

ושאלה אחרונה: האם לדעתך הבעיה אצלי (החידוד של האותיות מול מחשב/טלויזיה) נובעת כתוצאה מהצילינדר או מהקראטוקונוס ? תודה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה