יובש,לילה, קוצר

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

14/12/2007 | 08:41 | מאת: סמדר

שלום רב, עברתי לאסק לפני כחצי שנה במכונכם, התמונה הכוללת מאד משמחת אותי, אך אשמח אם תענו לי על שלוש שאלות המטרידות אותי קלות- -בבוקר, לאחר שינה של 6 שעות, אני לא מצליחה לפתוח את העיניים בשל יובש עז, ברגע שכמעט מכאנית אני פותחת את העין הבעייתית יותר יש כאבים עזים , החולפים לאחר שעה קלה. האם ניתן לטפל בכך זמנית? האם זה הפיך ועניין של התרגלות העין? -ראיית הלילה שלי השתבשה מאד ונהיגה בלילה הפכה לדבר מסוכן (כל פנס של רכב הופך להילה גדולה ומאיימת)- האם זה אמור לחלוף? -ראייה בעין אחת די פגומה, אך בשל כך שהמספר הראשוני היה סביב -5.5 ועכשיו זה שיפור ניכר ( משהו כמו 2.5) - האם לקחת סיכון ולעבור ניתוח נוסף, או שלחזור למשקפיים עם מספר קטן יחסית? תודה מראש ושבת שלום

סמדר שלום, 1. הטיפול בתופעת היובש שאת חשה הוא בעזרת דמעות מלאכותיות מספר פעמים ביום. 2. רוב הסיכויים שהתופעות מהן את סובלת בלילה יחלפו. די נדיר שהן נשארות באופן קבוע. 3. אם נשאר מספר בעין, יש להתיעץ עם הרופא המנתח. בחלק מהמקרים יש להשתמש במשקפיים ובחלק ניתן לשקול לבצע ניתוח נוסף. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה