צורך במשקפי קריאה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

02/09/2020 | 23:37 | מאת: מטופל

שלום וברכה, אני בן 36, עשיתי בדיקת התאמה ונאמר לי שאני מתאים לניתוח לייזר prk, אך זה ישפיע עלי שבהמשך אצטרך משקפי קריאה. הבנתי שזאת לא תגובה מיוחדת של הניתוח עבורי אלא תגובה כללית לכל מי שעושה ניתוח (את הניתוח הזה לפחות). א. מה ההשלכות של משקפי קריאה, האם זה אומר שאצטרך לשאת איתי כל הזמן משקפי קריאה ואצטרך להרכיב אותם כל פעם שארצה לקרוא מתוך הסמרטפון? ב. אם אני בן 36, מתי בדיוק אצטרך להשתמש במשקפי קריאה? ג. ניסיתי לקרוא על כך באינטרנט, וכתוב שם שהצורך במשקפי קריאה באוכלוסיה נע בין הגילאים 40 -45, ולא ראיתי שאנשים בגילאים האלו נצרכים למשקפי קריאה אלא בגיל הרבה יותר מאוחר, פרט זה חשוב לי כדי לדעת מה יהיו ההשלכות לגבי, בכמה שנים הניתוח ישפיע להקדמת הצורך במשקפי קריאה?

שלום רב, הדבר לא תלוי בסוג הניתוח אלא כתלות בגיל. לא ניתן לקבוע בדיוק מתי התהליך יקרה כאשר הממוצע הוא בערך גיל 40. אני ממליץ בהמשך לשוב לרופא המטפל ולברר איתו על אופציה של השארת שארית מספר קטנה לקרוב באחת העיניים על מנת לאפשר הקטנת התלות במשקפי קריאה בעתיד.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה