בדיקת עיניים בעת שימוש

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

30/11/2019 | 03:22 | מאת: משה

שלום,האם בדיקת עיניים בזמן שלוקחים סטרואידים לעיניים/ פרוטופיק שזו משחה אנטי דלקתית , יכולה לשקף באופן אמיתי את מצב העין, מצב היובש בעין , מצב תקינות הדמעות , ובדיקת התאיידות הדמעות? אני שואל שאלה זו כיוון שנבדקתי אצל רופא עיניים ומספר ימים לפני השתמשתי בסטרואיידם לעיניים , בדיקה היובש יצאה תקינה והדמעות בעין גם , האם הבדיקה יכולה להיות שקרית בגלל אפקט הטיפות? שאלה נוספת , האם כשיש בלפריטיס בעיניים , זה משקף באופן אוטומטי על בעיה באיכות הדמעות / בכמות השומן בדמעות? אשמח אם תוכל/י להסביר לי מה זה אומר שיש סיטואציה כזו תודה רבה

ברור שאם מטופלים בתכשיר כלשהו הבדיקה לא יכולה לשקף את המצב ללא נטילת התכשיר אבל אין מדובר בבדיקה שקרית. במידה ורוצים לנטרל כל השפעה זה צריך להעשות ללא התכשיר אבל אין זה אומר שאני ממליץ על הפסקה כלשהי של הטיפול. יש להיוועץ עם הרופא לפני כל פעולה כזאת לגבי בלפר יטיס - יש לדבר השפעה גם על מצב היובש

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה