עדשות חד יומות על טבעות אינטקס

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

06/12/2007 | 00:46 | מאת: אלעד

שלום רב לפני כשנה עברתי ניתוח הכלל השתלת טבעות אינטקס על שתי עיניי עקב קרטיקונוס. בעין שמאל המספר היה -3.5- ולאחר הניתוח ירד המספר ל 2- . נאמר לי שבטבעות אינטקס המספר מתייצב לאט במשך מספר חודשים ולכן המספר יכול עוד לרדת .כמו כן הוצע לי במידת הצורך לבצע תיקון ע"י PRK. יש לציין שמאז הניתוח לא חל שיפור בראייה . שאלותיי : 1. מהו פרק הזמן שבו אפשר פחות או יותר להעריך האם הטבעות לא ימשיכו לתקן את הראיה ? האם שנה זהו זמן סביר לבצע תיקון ע"י PRK או שמא עליי להמתין? 2. האם ניתן לשים עדשות מגע חד יומיות/ שבועיות על גבי הקרנית ( עם האינטקס) בכדי להימנע מלהסתובב עם משקפיים עד לניתוח הPRK ובכלל או שמא עדשות המגע יכולות לפגוע בטבעות/ קרנית ולהוריד את הסיכוי לבצע תיקון ע"י PRK? תודה

אלעד שלום, 1. בדרך כלל שנה הוא זמן סביר בשביל להעריך האם טבעות ימשיכו לתקן את הראייה. 2. כן. ניתן להשתמש בעדשות מגע לאחר השתלת טבעות בברכה, ד''ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה