קטארקט ופתרונות לשיפור הראיה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

23/05/2019 | 10:46 | מאת: יפה

אני בת 63.לא לוקחת כלל תרופות. בריאה בד כ. בבדיקה אצל רופא עיניים התגלתה התחלה של קטארקט ולפי אבחנת הרופא אזדקק לניתוח קטארקט רק בעוד 10 שנים. מצב הראיה לא השתנה מאד לכן הרופא טען שאין צורך בחידוש משקפיי ראיה ,אבל מכיוון שאיני מסתגלת למשקפי המולטיפוקל שלי הוא המליץ לחדש משקפי ראיה להכי קרוב ומשקפיים נפרדות להכי רחוק. שאלתי היא מה אוכל לעשות כדי לשפר את ראייתי ולצמצם נזקים עתידיים בנושא הקטארקט.

שלום רב, כעיקרון אין שום דרך כעת למנוע התקדמות של הקטרקט. התאמת משקפיים תשפר את הראיה בכל מקרה. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

24/05/2019 | 11:02 | מאת: יפה

בהמשך לשאלתי הנל רוצה לדעת מה דעתך על לקיחת תוסף תזונה לוטאין לבריאות העין כמסייע לשמור על ריכוז לוטאין אופטימלי במרכז רשתית העין. האם לדעתך יכול לסייע למנוע ניוון רשתית תלוי גיל או לפחות להאט את קצב הנזק לעין? תודה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה