הבדלי בהירות בעיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

12/05/2019 | 13:30 | מאת: מיה

שלום רב דר הבחנתי שאני רואה בהירות שונה בשתי העיניים בעין ימין יותר מואר מעין שמאל זאת אומרת עין ימין בגוונים יותר חמים -כתום צהוב ,, עין שמאל גוונים קרים אפור כחול . פניתי לשני רופאים האחד אמר שאינו רואה בעיה , השני אמר שבעין שמאל יש צילנדר וזו הסיבה (העין שרואה בה יותר כהה ) . חדות הראיה שלי טובה מאוד 6/6 בשתי העיניים . מלפני 9 שנים אני רואה צללים לאורות בלילה , מילים מרוחים וצללים ברמזורים . כל הבדיקות תקינות . השאלה שלי : האם צילנדר אכן גורם להבדלי צבעים בעיניים ??? מה עוד יכולה להיות הסיבה ?? שאלה אחרונה האם יכול להיות שמתפתח אצלי קרטקונוס ? אני בלחץ אני בת 27

שלום רב צילינדר לא גורם להבדל בראיית צבעים. התקדמות משמעותית בצילינדר עלולה להיות סמן להתפתחות קרטוקונוס בחלק מהמקרים, אבל אין קשר להבדל בראיית צבעים. על מנת לבדוק האם מדובר בצילינדר על רקע קרטוקונוס יש לבצע מיפוי קרנית. קרטוקונוס מתפתח בד"כ בגיל צעיר מ- 27, אבל אם חל שינוי בצילינדר הייתי ממליץ לבדוק את העניין ע"י מיפוי קרנית בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה