נגישות
נגישות

שפשוף העין לאחר ניתוח לייזר ( כשבוע )

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

08/05/2019 | 17:22 | מאת: אור

שלום ד"ר, ביום ה1.5.19 עשיתי ניתוח לייזר בשיטת הpr k. מיותר לציין שכמובן לא ראיתי טוב לאחר הניתוח, גם לא עכשיו ( המספרים היו 9 בשתי העיניים..) היום ביצעתי בדיקה והסרתי את העדשות הטיפוליות.התבשרתי שהכל בסדר ושאגיע בעוד 3 שבועות לבדיקה נוספת. האמנם, היום בבוקר בעת שקמתי כנראה חלמתי חלום רע מה שגרם לכך שקמתי בבהלה ועצמתי את העיניים בחוזקה- עד כדי כך שהעיניים התחילו ממש ממש לכאוב, לשרוף ולדמוע. לפחות כחצי שעה. לאחר מכן זה עבר כאילו כלום. אך אני שמה לב שמהבדיקה ועד עכשיו התחיל לי טשטוש מסיבי בראייה לקרוב - רק בעין ימין- דבר שלא היה לפני-לא ראיתי טוב זה נכון- אך רק לרחוק. לקרוב ראיתי מצויין. יכול להיות שעניין ה"שפשוף" פגעה באפיתל להחלים כמו שצריך? על אף שהייתי לאחר מכן בבדיקה והרופאה בישרה שכרגע הכל בסדר? אני מודאגת מהטשטוש ראייה לקרוב... מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. מדובר בזמן קצר מידי ובמספרים יחסית גבוהים אז לוקח זמן של מספר שבועות להתייצבות סופית 2. אם נבדקת והכל בסדר כנראה האפיתל שלם ואין ממה לדאוג 3. הראיה תוקנה למרחק. לקרוב זה ביפור אחר ויש להתרגל למרחקים החדשים. לפני הניתוח היית קצרת רואי ויכולת לראות טוב ממרחק ממש קרוב. כעת קוצר הראה תוקן ולא ניתן יותר לראות ממרחק ממש קרוב אבל סביר שהראיה תהיה טובה ממרחק של כ 35 ס״מ - מרחק שמוגדר כמרחק קריאה סטנדרטי בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה