חדות הראייה אחרי אינטראלאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

31/03/2019 | 06:35 | מאת: אסתר

עברתי ניתוח אינטראלאסיק מונוויז'ן לפני כחצי שנה. הראייה עדיין לא חדה לגמרי. האם זה סביר בשלב זה? תודה

שלום רב, בכל הקשור למונוויזיין – צריך להבין שבכל מקרה מדובר בפשרה מסויימת במטרה לשמר חלק מהראיה בטווח הקרוב ולכן חדות הראיה לא תהיה אף פעם חדה כמו שהיא היתה יכולה להיות בתיקון של שתי העיניים למרחק יחד עם זאת כל אפשרות שהיתה נבחרת הייתה מגלמת בתוכה פשרה: 1. משקפיים או עדשות ללא ניתוח – פשרה 2. תיקון שתי העיניים למרחק – פשרה (היות וכל הראיה לטווח הקרוב היתה אובדת) 3. מונויזיין – פשרה (תיקון למרחק עם שימור חלק מהקרוב) הסטטיסטיקה מראה שסה"כ מרבית מהמטופלים שעוברים טיפול בשילוב מונויזיין מרוצים מהבחירה גם במחיר של פשרה זו וגם לעיתים בפשרה של הרכבת משקפיים בחלק מפעולות היומיום. לגביך, סביר להניח שלאחר 6 חודשים המצב קרוב למצב סופי תמיד אפשר לשקול תיקון של המצב וביטול המונויזיין אבל במקרה זה יש לזכור שהראיה לטווח הקרוב לא תישמר עוד ואישית לא הייתי ממהר לבחור בכך.. להחלטה סופית הייתי ממליץ להיוועץ עם המנתח שלך

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה