זיהום בעיניים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

10/10/2018 | 14:42 | מאת: דנה

האם ניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק יכול המתלה הקרנית להיתלש ממיקומו ולצאת מהעין בשלמותו? אם המתלה קרנית יוצאת מהעין בחיתוך של הלייזר אז מאבדים את הראייה? כתוב שהניתוח גורם לזיהום ודלקות שונות: לאחר הניתוח, העין חשופה לזיהומים רבים, והמטופל ממשיך טיפול אנטיביוטי או בסטרואידים. וכתוב שלעיתים הטיפול האנטיביוטי מתגלה כלא יעיל ומתפתח זיהום שעלול להוביל לאבדן ראייה. אחד הסוגים של דלקת נפוצה הנגרמת מזיהום מכונה “חולות סהרה” והיא עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמות העין. האם זיהום בעיניים לאחר ניתוח לייזר יכול לגרום לאובדן הראייה?

שלום רב, מאוד מאוד נדיר שמיתלה הקרנית ניתלש ממקומו. לגבי זיהומים – גם כן מאוד נדיר אבל אם מגיעים בזמן, בד"כ ניתן לטפל בזיהום שהתפתח. דלקת מסוג DLK בה יש מראה של הקרנית כ"חולות סהרה היא די נדירה. אין מדובר בזיהום אלא בדלקת על רקע אימוני. ובד"כ ניתן לטפל בה.

04/11/2018 | 13:41 | מאת: דנה

אם גודל המספר לאחר ניתוח הלייזר אז האם מותר להשים עדשות מגע? אם הקרנית נחתכת בניתוח לייזר אז אפשר יהיה להרכיב עדשות מגע? או עדשות מגע צבעוניות ללא מספר?

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה