הייתי בבדיקת התאמה אצליכם ויש לי שאלה מהותית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

17/09/2018 | 10:28 | מאת: נועה

שלום, הייתי לפני מספר ימים בבדיקת התאמה אצליכם ונמצאתי מתאימה לשני סוגי הניתוחים. מה שמטריד אותי הוא שבדיקת האופטומטריסט נעשתה ממרחק קצר יחסית מהקיר (להערכתי לכל היותר 3 מטר). המרחק היה כל כך קצר עד שהצלחתי לקרוא את השורה הראשונה ללא משקפיים, ובבדיקות אופטומטריסט שערכתי בעבר (כולל קצת לפני הבדיקה אצליכם) מעולם לא הצלחתי לקרוא את השורה הראשונה והמספר לא השתנה לי כבר שנים רבות. ואכן בבדיקות האופטומטריסט שלכם נמצאו לי מספרים קטנים ברבע עד חצי ממה שיש לי במשקפיים ואני חוששת שזה בגלל המרחק הקצר ממנו נערכה הבדיקה ולא כי פתאום המספר שלי קטן בחודש האחרון. החשש שלי הוא שהניתוח יעשה לפי הבדיקה הזו ואז אני אצא מהניתוח כשעדיין יש לי מספרים קטנים שנותרו עקב מדידה שגויה ממרחק קצר. השאלה שלי היא כיצד אתם קובעים את המספרים הסופיים לניתוח? האם רק על סמך הבדיקה של אותו אופטומטריסט שנעשית באותו חדר עם מרחק קטן? תודה

שלום רב, הבדיקה נעשית גם עם מראות המכפילות את המרחק כך שבאופן מעשי בדיקת הראיה נערכת במרחק כפול מגודל החדר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה