יובש בעיניים אחרי prk ושוקל ראוקוטן

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

19/10/2017 | 14:47 | מאת: עידן

שלום דוקטור. אני בן 24 לפני שנה עשיתי ניתוח prk באסותא. הניתוח הסתיים בהצלחה. בהתחלה סבלתי מיובש בעיניים ומצאתי את עצמי שם כמה פעמים ביום טיפות. במהלך הזמן, המצב השתפר. אך עדיין נשאר יובש בעיניים. האם עדיין המצב ילך ויישתפר או שלא סביר כי כבר חלפה שנה? שנית, אני שוקל להתחיל טיפול בראוקוטן. הבנתי שהתרופה גורמת ליובש בעיניים. האם התרופה עלולה לפגוע בתהליך השיפור ביובש? האם יכול להיות שהעיניים יישארו יבשות יותר גם אחרי הטיפול בראוקוטן? (כתוצאה מהראוקוטן)

שלום רב, א) לאחר כשנה-שנה וחצי המצב כבר אמור להתייצב. ב) טיפול בתכשירים מסויימים כמו רואקוטן עלולים להחמיר מצבי יובש כך שיש לקחת זאת בחשבון ולעיתים עולה צורך להשתמש בתכשירי סיכוך תקופה ארוכה. בברכה, ד"ר אורי מלר

25/10/2017 | 09:30 | מאת: עידן

תודה ד"ר! האם מצב העיניים מבחינת יובש יחזור לקדמותו אחרי הטיפול בראוקוטן? כלומר האם הפגיעה של הראוקוטן תיהיה זמנית?

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה