טיפול קרוס-לינקינג לקרניות דקות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

04/09/2017 | 19:19 | מאת: עע

שאלה: האם יש לכם פרוטוקול מיוחד לביצוע CXL כאשר קרניתו של המטופל דקה מהדרישה בפרוטוקול הרשמי (נאמר לדוגמא, 350 לאחר הסרת אפיתל)? קרי, האם משתמשים אצלכם בטיפות hypoosmolar riboflavin על מנת "לנפח" את הקרנית או בכל שיטה אחרת על מנת להבטיח את בטיחות הפרוצדורה? תודה על העזרה.

שלום רב, באופן עקרוני התשובה היא – כן. ניתן להשתמש בטיפות ריבופלבין היפואוסמולריות על מנת לקבל קרנית מעט עבה יותר. אך כל מקרה נשקל לגופו בהצלחה בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה