אדנומה שאלות על טיפולים אלטרנטיבים לניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/06/2009 | 16:30 | מאת: שרונה

שלום ד"ר אוחנה, בשנה האחרונה עברתי אבחון בשל רמה גבוהה של אלקליין פוספטאז. האבחנה שקיבלתי היא אדנומה של הכבד בקוטר של כ 7 ס"מ. נאמר לי שמאחר שהקוטר הוא מעל 5 ס"מ הטיפול המומלץ הוא ניתוח למרות שגידולים קטנים יותר יש סיכוי שיחלימו לבד. כמו כן לפני כארבעה חודשים הפסקתי לקחת גלולות בגלל החשד לfnh או אדנומה. יש לי שתי שאלות שקשורות לאבחנה ולטיפול המוצע. 1. נטורופטית הציעה לי לשתות משקה של עשב שיבולת שועל, הדומה מבחינת פעולת הניקוי לעשב חיטה אבל מכיל כמות גבוהה של פיטו אסטרוגן ולכן מומלץ לנשים. מאחר שידוע לי שההמלצה להפסיק לקחת גלולות נבעה מהסיבוכים אפשריים שיכולים להגרם בגלל ההורמונים שבגלולה, אני רוצה לשאול האם פיטו אסטרוגן יכול לגרום להשפעות דומות והאם כדאי להמנע מצריכתו. 2. עשיתי טיפולים אלטרנטיבים נוספים מאז צילום האולטרסאונד, הCT והדמיית הMRI שהובילו לאבחנה. הייתי רוצה לוודא לפני הניתוח שאכן הטיפולים הללו לא השפיעו לטובה על גודל הגידול. שאלתי היא על איזו בדיקה עליי לחזור על מנת לוודא שקוטר הגידול נשאר זהה - האם אולטרסאונד מספיק או שחייבים CT?

15/06/2009 | 22:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פיטו אסטרוגנים למיטב הבנתי הם אסטרוגנים ולכן לא ממליץ לקחת. לגבי סוג הבדיקה המומלצת לצורך מעקב, הייתי ממליץ על US היות וזו בדיקה פשוטה וזמינה ולא מערבת קרינה כמו זו של ה- CT. כ"כ אדנומה בגודל של 7 ס"מ לא היה קשה להדגים בבדיקת האולטרהסאונד וכן לעקוב באופן מדויק. העניין הוא שאם אכן מדובר באדנומה ואם את אישה צעירה ההוריה להסרתה היא חד משמעית וזאת ממס' טעמים. ראשית אדנומה בעלת פוטנציאל לממאירות, שנית קיים סיכון לדימום שיכול לסכן חיים. כך שההוריה להסרתה אינה תלויה בשאלת הגדילה שלה. במידה ומדובר ב- FNH ההוריה בהחלט פחות החלטית וברורה, וכאן זה תלוי בסימפטומים כמו כאב או שינוי פרוגרסיבי במימדים. האם נעשתה ביופסיה מהמסה הזו?

16/06/2009 | 09:18 | מאת: שרונה

נעשתה ביופסיה. למיטב הבנתי האבחנה היא חד משמעית ואין לי ספקות לגביה. הספקות שיש לי הם האם ניתוח היא הדרך היחידה לטיפול כפי שממליצה הרפואה הקונבנציונלית. אני מנסה לבדוק שיטות אלטרנטיביות מאחר שמדובר בניתוח גדול עם זמן התאוששות ארוך. אם הבנתי נכון את התשובה שלך אז גם באולטרסאונד ניתן יהיה להבחין אם חל שינוי בגודל הגוש? זה חשוב לי כי נראה שזו האינדיקציה היחידה לדעת אם שיטות אחרות שאני משתמשת בהן מביאות לשיפור במצב. תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב