אורסוליט ותפקודי כבד ?!

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/05/2009 | 19:30 | מאת: הילית

לא אלאה בפרטים רק אשאל ואשמח לתשובה: 4 300X אורסוליט ביום ואחרי שבוע באמת הפסיק הגרד תודה לאל.. אלא שGOT ן GPT קפצו פי שתיים וחצי !! מחריד !!! בסביבות 80 שניהם. GGT לעומתם לא השתנה כלל דר אוחנה, האם נתקלת בזה? האם עושה היגיון? האם אורסוליט יכול לעשות זאת, ומה עכשיו? סובלת. תודה

06/06/2009 | 19:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הטיפול בחומרים מסוג אורסוליט יכול לגרום למס' תופעות לואי כגון שלשולים, וכן הפרעה בתפקודי כבד, בעיקר עלייה בטרנסאמינזות. תופעות לואי אלו היו שכיחות יותר בשימוש ב- chenodeoxycholic acid ופחות עם ursolite, אם כי עדין תופעות לואי אלה אפשריות, אם כי לא שכיחות (1-3%).

25/05/2010 | 08:52 | מאת: ורדה

קיבלתי אורסוליט 300 * 3 פעמים ביום בגלל כבד שומני. לפי התשובה למעלה כתוב שזה יכול לגרום להפרעה בתפקודי כבד. האם זה לא סותר את מהות התרופה? הרי קיבלתי אותה בגלל הפרעה בתפקודי כבד. האם כבד שומני בגלל זרימה איטית של מיצי מרה לא נחשב לבעייה בתפקודי כבד? תודה על תשובתך. ורדה

19/11/2011 | 14:41 | מאת: ברוך

מזה כ3 שנים סובל מגירודים ההולכים ומחמירים. כל הבדיקות שנעשו הן תקינות. ביופסיה מצביעה על "dermatitis"ניסיתי כל המשחות האפשריות, כולל אלו עם סטרואידים אך ללא הואיל. האם רצוי לנסות את הכדור "אורסוליט" המיועד-לפי דברי הרוקח- נגד אבנים בכליות,אך קראתי בפורום שלחבר מסוים זה עזר עם הגדלת ה gpt \ got פי שניים וחצי.אנא התיחסותכם.בתודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב