גירודים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/05/2009 | 01:24 | מאת: ליאור

שלום אני חולה קוליטיס אני סובל כבר כמה חודשים מגירוד עשיתי בדיקות אלרגיה ויצא שלילי האלרולוגית\אימונולוגית שלחה אותי לבדיקות דם לכבד והתייחסה ל2 דברים בתוצאה IGG elevated 2280 result of anti smooth muscle ab positif 1\160 הבדיקות אנזימים לכבד תקינות הרופאה רוצה שאבוא לגסטרו עם צילום של הכבד לשאלות ב.האם הגירוד אצלי יכול להיות קשור לכבד תודה רבה

23/05/2009 | 04:24 | מאת: לימור

עד שיבוא הרופא אחד מהגורמים לגרד הוא עימדון מרה, דהיינו בעיית כבד מוגדל החוסם את דרכי המרה כך שמיצי מרה עושים דרכם למחזור הדם וגורמים לגרד. בהחלט תיתכן בעיית כבד, מה גם שקוליטיס לעיתים גורם ומעורר בעיות כרוניות בכבד. הטיפול המומלץ: אורסוליט פעמיים ביום. (מדגישה - זו לא המלצת רופא ויש צורך במרשם) מעבר לזה: בדיקה מעמיקה של תפקודי כבד , כבד, כיס מרה ודרכי מרה. CT לכל הפחות בכל מקרה, אין מקום לפאניקה והרפואה יודעת להתמודד גם עם בעיות כבד חריפות. רופאי הכבד בישראל הם מהמובילים בעולם הרפואה. לא לדאוג, אבל בהחלט לטפל.

23/05/2009 | 22:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מס' שאלות על מנת להבין את הרקע הרפואי - באיזו קוליטיס מדובר? מחלת קרוהן או קוליטיס מכויבת ( UC)? שנית האם בדיקות הדם לתפקודי כבד כללו גם GGT? עקרונית יכול להיות קשר בין קוליטיס ובין מחלת כבד ועל מנת להתקדם באבחנה הייתי ממליץ על בדיקת MRCP.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב