לפרוסקופיה והמנגיומות בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/02/2009 | 16:15 | מאת: חסויה

שלום רב ד"ר אוחנה, בראש ובראשונה ברצוני לציין את המקצועיות וכן את היחס הטוב והסבלני להם זכיתי, כאשר הגעתי אליך מס' פעמים במסגרת קופ"ח מאוחדת (סניף רמת אביב). אמורה לעבור לפרוסקופיה בשל אנדומטריוזיס. ברקע: מסתם מיטרלי מיקסומטוטי וכן אי ספיקה בינונית של המסתם. בבדיקת MRI אובחנו המנגיומות בכבד בשתי האונות. הגדולות ביניהן בגדלים 2.5*4.7 ו-2.6*3 . ברקע אנמיה על רקע של חוסר ברזל.לאחר בירור שכלל קולונסקופיה וגסטרוסקופיה נראה כי המקור הינו דימום מהמעי הדק. נוטלת כדורי ברזל על בסיס קבוע- כרגע מאוזנת. שאלותי כדלקמן: 1. התחלתי ליטול כדיכוי גלולות למניעת הריון מסוג MINESSE. אמורה להמשיך בטיפול מס' חודשים. האם אין בעייה נוכח ריבוי המנגיומות? 2. נאמר לי כי לפני הלפרוסקופיה מקבלים הפרין לדילול הדם. ההמטולוג שלי אמר לי כי לא מומלץ לקבל הפרין עקב ההנגיומות בכבד ועקב החשד לדימום. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. 3. הבנתי כי בזמן הניתוח, במידה ודורשים זאת, ניתן לקבל ADEPT, האם מומלץ נוכח גורמי הרקע? אודה מאד על מתן תשובות לשאלותי.

07/03/2009 | 21:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב לגבי שאלתך הראשונה הרי שהקשר בין המנגיומה של הכבד ונטילת גלולות אינו ברור דיו, יש הטוענים כי נטילת הורמונים עלול לגרום לגדילה של ההמנגיומה, אך בסיכומו של דבר, הספרות נשארת מעורפלת לגבי הקשר. במקרה שלך, הטיפול הוא חיוני לצורך הטיפול באנדומטריוזיס ולכן גם זמני. הייתי ממליץ במהלך הטיפול להיות במעקב ע"י US אחר גודל ההמנגיומות בכבד. סה"כ נראה לי כי לא תהיה בעיה. לגבי שאלתך השניה - לא ידוע לי לגבי הקשר בין נטילת נוגדי קרישה וגרימת סיבוכים הקשורים בהמנגיומה של הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב