כאבים מהלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/02/2009 | 13:48 | מאת: ט.יוסי

ד''ר נכבד !!!!! אני עברתי ניתוח וויפל בשנת 2006 ומאז אני מתאשפז כל כמה חודשים עקב דלקת בלבלב,ומקבל אנטיביוטיקה עד גמר הדלקת , שאלתי היא האם כדי לקחת פרוביוטיקה כל הזמן כדי שהדלקות לא יופיעו. אשמח לתשובתך.תודה מרואש.

07/03/2009 | 16:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, אני מניח שהניתוח נעשה עקב גידול ממאיר או ממצא בעל פוטנציאל ממאיר. שנית, האם במהלך כל האשפוזים על רקע דלקות לבלב חוזרות נמצאה הסיבה לכך? אין אני זוכר שהמהלך התקין לאחר וויפל כולל דלקות לבלב חוזרות, למעט אם קיימת בעיה בהשקה או בטכניקת ההשקות אשר נעשתה בניתוח זה. כמובן שיתכנו סיבות אחרות שאינן קשורות ישירות לניתוח וויפל אשר גורמות לדלקת לבלב כגון רמת סידן גבוהה בדם, יתר שומנים בדם תרופות וכיוצא בזה. אינני מכיר עבודה המוכיחה את יעילות הפרוביוטיקה במניעת דלקות לבלב חוזרות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב