כאבים לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/11/2016 | 18:14 | מאת: דנה

לפני 4 ימים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה. יש לי עדיין כאבים נוראיים באזור החתכים. כמו כן, נאמר לי כי ניתן לחזור לתזונה רגילה, אך כאשר אכלתי טונה הרגשתי התקף בדיוק כמו שהייתי חווה לפני הניתוח- כאבי גב בשכמות למשך חצי שעה בלי יכולת לזוז. איך ייתכן שיש את הכאבים הנ”ל למרות שכיס המרה הוצא?

08/12/2016 | 11:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב באזור החתכים סביר שיהיה ויש לאזן אותו ע"י משככי כאב. לגבי חזרת הכאב לאחר אכילה של טונה יש לפנות למנתח ולעדכן אותו. עקרונית הייתי חוזר על תפקודי כבד ו- US בטן להדגמת דרכי המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב