פלביקס, כיס מרה ורגל נפוחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/04/2012 | 18:53 | מאת: ענת

שלום, אבי בן 67 כשלפני חודשיים עבר 2 צינתורים בהצלחה ולפני שבוע התלונן על כאבי בטן חזקים וחום גבוה מעל 39, הוא הופנה לבי"ח ועד היום מאושפז עם כיס מרה מוגדל ומודלק, מקבל אך ורק אנטיביוטיקה ואינפוזיה לווריד, את כיס המרה לא מנתחים בגלל הפלביקס והדלקת, אבן חסמה וגרמה לצהבת ולפני יומיים עבר ercp וכעת ללא צהבת, אתמול היו כאבים והיום כבר לא ושחררו אותו הביתה היום בצהריים למס' שעות כשחייב לחזור בערב להמשך אשפוז ואנטיביוטיקה, רגל אחת קצת נפוחה. שאלתי היא מה עושים הלאה? ניתוח יהיה רק בעוד חודשיים בגלל הפלביקס, איך אפשר לחיות ככה והאם זה לא מסכן אותו מצב זה? מה זו הרגל הנפוחה? אודה לך על תשובתך.

07/04/2012 | 21:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הגישה הטיפולית כפי שנשמעת מדבריך סבירה. בשלב זה יש להמתין שהדלקת תחלוף ולנתח בעוד כשישה שבועות. ניתוח בשלב מוקדם זה עלול להיות מורכב יותר מבחינה טכנית , אם כי בהחלט אפשרי. במידה ולא משתפר אפשר עדין להכניס נקז לתוך כיס המרה על מנת לזרז את הריפוי מהדלקת. הפלביקס אינו פקטור מכריע היות וניתן לנתח חולה תחת פלביקס לאחר הכנה מתאימה והפסקת הפלביקס. לגבי הרגל הנפוחה הייתי ממליץ שיבוצע US דופלר של הגפיים התחתונות על מנת לוודא כי אין קריש דם במערכת הורידים העמוקה דבר המחייב התייחסות וטיפול מידיים. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב