גילו לאמא שלי גוש בראש הלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/11/2011 | 22:30 | מאת: lobel2

ערב טוב ד"ר גיל אוחנה אמא שלי בת 64,מאושפזת בבי"ח,החל מיום חמישי,בעקבות כאבי בטן עליוניים כרוניים,היא עברה צילומי רנטגן,בטן וחזה, בנוסף היא עברה בדיקת CT וגילו לה גוש היפרדנסי בגודל כ 4.5 ס"מ בראש הלבלב לוחץ על תריסריון. הכבד -עם גודש פריפורטלי קל. כיס המרה לאחר כריתה. המעי הגס - קולון השמאלי בתמט. דיברטיקולים רבים בקולון סיגמויד,בקולון השמאלי ורוחבי ללא עדות לדיברטיקוליטיס. מעי דק לא מורחב עם תוכן ואוויר בחללו. האאורטה הבטנית - עם שינויים תורשתים. הרחם -עם נוזל בכמות קטנה בתוכו. לסיכום: גוש בגודל כ 4.5 ס"מ שמקורו בראש הלבלב קרוב לוודאי ,לוחץ על התריסריון. (ניתן להגיע עליון לביופסיה מילעורית) היום היא עברה בדיקת גאסטרופייה משולב עם אולטראסאנד. יש לי כמה שאלות. 1.האם הגידול הוא ממאיר ואיך יודעים? 2.האם יש לבצע ביופסיה או נתוח? 3.מה הסיכונים? 4.מה הסיכויים לשרוד? אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם ובדחיפות!!! בכבוד רב: צביקה

23/11/2011 | 17:56 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הגידול יכול להיות ממאיר. ישנם סוגים שונים של גידולי לבלב, אחד הסוגים הוא גידול נוירואנדוקריני. האם בבדיקת האולטרהסאונד האנדוסקופי לקחו ביופסיה מהגוש? האם יש לה צהבת? האם מקיאה? ירדה במשקל? כאב גב?

29/11/2011 | 12:54 | מאת: lobel2

שלום לך ד"ר גיל אוחנה, בבדיקת האולרהסאונד האנדוסקופי לא לקחו לה ביופסיה מהגוש. אין לה צהבת,היא הקיאה ולאחר האישפוז ההקאות פסקו, היא ירדה במשקל 4.5 ק"ג במשך 6 ימים,יש לה כאבי גב ובטן עליון.בבי"ח וולפסון לא ידעו להגיד לה בוודאות אם הגוש הוא ממאיר או שפירורק אמרו שבכל מקרה היא צריכה לעבור ניתוח,וקיבלנו חוות דעת נוספת מפרופסור קלאוזנר, והוא אמר שזה גוש סרטני מסוג אחר,כי הגוש צבוע בלבן ולא בשחור ואין לה את התסמינים של הסרטן הרגיל. הוא שלח את אמי לד"ר סנטו לעשות בדיקת גאסטרופיה כולל ביופסיה,ובפגישה עם ד"ר סנטו הוא שלל לחלוטין שמדובר בסרטן, והוא החליט לעשות לה אולטרהסאונד אנדוסקופי ולקחת לה ביופסיה, הוא אמר לנו שהסיכון לנזק בלקיחת ביופסיה הוא כמעט אפסי, בניגוד למה שאמרו לנו ביה"ח וולפסון. בנוסף הוא הודיע לנו שהמקרה לא כ"כ דחוף, הבדיקה תיערך בעוד 3 שבועות. 1.האם יש אפשרות שבכל זאת הגוש יכול להיות ממאיר? 2.האם ביופסיה יכולה לגרום נזק? 3.האם זה מחייב לבצע ניתוח? בכבוד רב: צביקה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב