psc למתחילים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/08/2011 | 10:50 | מאת: א.

ד"ר גיל שלום! אובחנתי בשבוע שעבר כחולה psc, והתחלתי ליטול אורסוליט- 1200 מ"ג ביום (2 כדורים של 300 מ"ג, פעמיים ביום) (אני שוקל 79 ק"ג). כמה שאלות- א. לגבי צום (תשעה באב מחר בערב)- האם יש בעיה לצום עם psc? אני לא מתקשה לצום- השאלה האם זה פוגע איכשהו. האם יש בעיה ליטול תרופות בצום? כתוב בהוראות ליטול עם או לאחר ארוחה. עד כמה זה חשוב? האם אפשר לדלג על פעם אחת של תרופות? או לקחת 3 כדורים לפני הצום ו3 אחרי? או פתרון אחר? ב. האם יש מומחה לpsc באזור ירושלים שהיית ממליץ להיות איתו בקשר של התייעצות ומעקב? ג. מיד אחרי שהתחלתי ליטול את האורסוליט הרגשתי עייפות וחלק מהזמן חוסר ריכוז על גבול הבלבול והטשטוש. האם זה נורמלי? האם לא כדאי להתחיל במינון נמוך יותר ולאט לאט לעלות? האם "הגוף מתרגל" וזה מפסיק? ד. אמנם אני במעקב בעקבות ערכי כבד גבוהים כבר כ 6 שנים, אבל רק עכשיו עשיתי ביופסיה ו mrcp וקיבלתי את האבחנה. כרגע אני לא מרגיש סימפטומים כלשהם. האם הם מתחילים עם הזמן? איזה סימפטומים יש? ה. האם יש דרך לשער את התקדמות המחלה?- שלבים של הצטלקות הכבד- עוד כמה זמן אצטרך השתלה? עוד כמה זמן יתחילו סימפטומים? וכד' תודה רבה רבה.

16/08/2011 | 07:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

צום כעיקרון אין בעיה לעשות, הרופאים המטפלים במחלה זו הם ההפטולוגים, וכל הפטולוג ידע לעקוב אחריך ולתת לך ההמלצות הנכונות.אין בעיה לדלג על כור אם צריך לפעמים. לרוב החולה במחלה משוחרר מתסמינים. הסיבוכים לטווח הרחוק כוללים אי ספיקת הכבד, דלקות חוזרות בדרכי המרה ובטווח רחוק יותר גידול ממאיר ממקור דרכי המרה בכבד. כתלות בגיל החולה, השאיפה היא להיות במעקב מסודר ולדחות ההשתלה מאוחר ככל האפשר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב