בדיקת ERCP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/04/2011 | 09:34 | מאת: אורית

שלום, אשמח לקבל פרטים לגבי בדיקת ERCP: תסריט שאנו עוברים בימים אלו: בשבוע שעבר לאחר כאבים עזים אובחן חול בכיס מרה, ניתנה אנטיביוטיקה בטינפוזיה למשך חמישה ימים ולאחר מכן שחרור מבית חולים. למחרת אשפוז חוזר בשל דלקת בלבלב... שוב אינפוזיה ואנטיביוטיקה עם תופעות של ירידת סוכר פתאומית ואז נתנו גלוקוז באינפוזיה, לאחר ירידת סוכר נוספת שוב הגדילו את רמות הגלוקוז. אשמח לשמוע חוות דעתך והמלצות על רופא לביצוע הבדיקה, ומה הסיכון בבדיקה.

23/04/2011 | 13:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

דלקת הלבלב נובעת ממעבר אבנים קטנות מתך כיס המרה לתוך צינור המרה המשותף. לרוב, דלקת זו חולפת ספונטאנית תחת טיפול של צום, נוזלים ואנטיביוטיקה. במקרים בהם הדלקת מחמירה או לא משתפרת קיימים דיווחים לגבי התערבות מסוג זה להקלת הדלקת. הנושא במחלוקת, ובהחלט קיימת אפשרות שבדיקה זו תסבך את המצב. אישית, אני ממליץ על טיפול שמרני עד להטבה, ורק במקרים בהם המצב מחמיר צריך לשקול התערבות אנדוסקופית או אף נקז לתוך כיס המרה. לגבי אנשים הסובלים בהתקפים חוזרים סמוכים זה לזה, על רקע אבנים בכיס המרה, הטיפול הטוב ביותר, לדעתי, הוא ניתוח מוקדם להסרת כיס המרה. במידה ומדובר באדם מבוגר עם גורמי סיכון בריאותיים, הגישה שונה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב