דרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/03/2011 | 09:38 | מאת: אורטל

שלום רב ד"ר אוחנה לאבי בן ה 60 התגלה ב CT חסימה של דרכי המרה. בבדיקה של מיפוי כבד שללו צפיפות של כלי דם. הבילירובין בימים האחרונים עולה לכיוון 8-9 (אבא צהוב) הרופא אמר שכל הכיוונים מצביעים על גידול סרטני בדרכי המרה. בימים הקרובים יבצעו ביופסיה וקולונוסקופיה. ברצוני לדעת, האם יש סיכוי בכל זאת שלא מדובר על גידול סרטני ? האם ייתכן אבן ? דלקת? גידול שאינו ממאיר ? או שבמקרה המתואר מדובר ככל הנראה באופן ודאי על גידול סרטני ? במידה ואתה משער גידול סרטני, תוכל לומר לי באופן כנה מה סיכויי החלמה של המחלה הזו ? רב תודות

18/03/2011 | 10:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית צהבת חסימתית יכולה להגרם מאבנים , מצבים שפירים אחרים וגידולים סרטניים אחרים. מניח, שהוא בתהליך בירור אשר בסיומו ניתן יהיה להגיע לאבחנה.במידה וקיים חשד לממאירות דרכי המרה, הבדיקות המומלצות לביסוס האבחנה והערכתה כוללות את ה- MRCP ןה- ERCP, כאשר האחרונה היא בדיקה יותר פולשנית, בזמן שהראשונה דומה במהותה לבדיקת ה- CT. אגב, האם אביך סובל או סבל מכאב בטן? האם ידוע על אבנים בכיס המרה?

18/03/2011 | 16:33 | מאת: אורטל

תודה רבה על תשובתך האופטימית לגבי מצבו של אבי. בינתיים הגיעו תוצאות מהימים האחרונים של הבדיקות שבאמת ציינת שיעשו לו ומצאו אבנים לשמחתנו הרבה :) כן, אבי סובל מכאבי בטן. הסיבה לחסימה של דרכי המרה לשמחתנו הרבה היא הצטברות של אבנים קטנות. יבוצע ERCP על מנת להוציא אותם. רב תודות לך ד"ר אוחנה !

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב