אדנו קרצינומה של כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/03/2011 | 22:33 | מאת: מרים

אימי בת 74 , אישה בריאה וחיונית. בחודשים האחרונים סובלת מעצירות וכל מיני כאבים. אובחנה כסובלת מאבנים בכיס מרה. במהלך הניתוח נתגלה גידול סרטני בכיס המרה שהתפשט לכבד . באבחנה לא כתוב דרגה. מחפשים רותא הכי טוב שיש בתחומו בארץ וגם מידע כללי על טיפול, כולל טיפולים טבעיים

05/03/2011 | 18:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

באיזו מידה התפשט לכבד? האם רק חדר מקומית לכבד או קימות גרורות בכבד? איזה ניתוח עברה?

05/03/2011 | 19:32 | מאת: מרים

תודה על תגובתך המהירה. נמצאה חדירה מקומית באורך של כמעט שמונה סמ' אל תוך הכבד. לא נמצאו גרורות , אם כי כאבים במותנית ועצירות מעלים את החשד שקיימים שכאלו. אימי עברה ניתוח להוצאת כיס המרה אך לאחר שנלקחה דגימת פרוזן ונמצאו תאי כרצינומה והחדירה לכבד הרופא החליט לא להוציא את הכיס. אז בעצם נפתחה ונסגרה הבטן ללא פעולה... כיומיים לאחר הניתוח בעודה מתאוששת היא נפלה מהמיטה בבית החולים ושברה פרק ירך. היא עברה ניתוח להחלפת פרק ירך, וכיום מתאוששת ממנו...כך שכל המשאבים מופנים להתאוששות זו, אולם אני מתחילה ללמוד את על ההתמודדות הרצינית האחרת שלפנינו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב