אבנים בכיס המרה ובדרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/02/2011 | 09:25 | מאת: אורית

שלום, איבחנו לאמי אבנים גם בכיס המרה וגם בדרכי המרה והרופאים ממליצים להוציא (כנראה בבדיקת אולטרסאונד אנדוסקופי) את האבנים בדרכי המרה ובניתוח את האבנים בכיס המרה, רציתי לשאול בבקשה, לגבי הוצאת האבנים מדרכי המרה, מה עדיף, לרסק אותן, להמיס אותן, להוציא אותן? או שזה לא משנה. ולגבי האבנים בכיס המרה, מהם המקרים בהם רצוי לנתח, אם בכלל? והאם יש אלטרנטיבת טיפול חלופית לניתוח? תודה רבה ויום טוב, אורית

16/02/2011 | 23:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אבנים בצינור המרה המשותף מוציאים באמצעות פעולה אנדוסקופית הנקראת ERCP אשר דומה במהותה לגסטרוסקופיה. יש בהחלט להסיר את כיס המרה היות ומהווה מאגר אבנים היכולות לעבור שוב אל תוך צינור המרה המשותף ולגרום לסיבוכים שונים כגון דלקת לבלב, צהבת חסימתית וזיהום עולה של דרכי מרה.

17/02/2011 | 09:12 | מאת: אורית

תודה רבה על תשובתך, האם בניתוח להוצאת כיס המרה מוציאים גם את צינור המרה?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב